Visste du at
gingivitt kan du bli kvitt
Visste du at
noen har naturlig mer gule tenner
Visste du at
tannkjøttet vokser aldri tilbake
Visste du at
grundig tannpuss krever ikke krefter men tålmodighet

Hva er gingivitt?

Gingivitt er en overfladisk betennelse i tannkjøttet på grunn av bakteriebelegg (plakk) som dannes langs tannkjøttkanten. Hvis du ikke gjør grundig renhold av tennene hver dag, vil bakteriebelegget langs tannkjøttskanten føre til at det utvikler seg en gingivitt.

Hvordan oppdages gingivitt?

Det er vanskelig å oppdage betennelse i tannkjøttet da sykdommen kan gi svake eller ingen symptomer. Når sykdommen oppdages tidlig, vil behandling nesten alltid gi et godt resultat og være rimelig å behandle.
Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Anette er hyggelig og profesjonell. Fordi hun er tålmodig og hensynsfull har vi fått gjennomført alle behandlingene som planlagt, noe som ikke er en selvfølge, for datteren vår på 9 år syntes vanligvis hver minste pirking i tennene er skummel. Dette har Anette håndtert veldig bra.
Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Jeg har tannlege skrekk så for meg var Slemdal tannlegesenter det beste valget jeg har gjort! Ble anbefalt av noen andre og dette vil jeg anbefale videre! Komfortabel, dyktig og nøyaktig! Hit drar jeg uten tvil for oppfølging.
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Google review
Les mer
Har ikke vært hos tannlege på over 10 år og har grudd meg veldig til dette besøket. (...). Jeg var hos tannlege Nils J. Lysen, og gikk fra å hulke ukontrollert de første minuttene til å slappe totalt av i tannlegestolen. Han var utrolig rolig og forståelsesfull, informerte om alt han gjorde i forkant og ingenting gjorde vondt. Setter utrolig pris på å ha funnet denne tannlegen, og tennene mine kommer fra nå av til å få sitt årlige tilsyn. Anbefales på det sterkeste.
Ukjent
Ukjent
legelisten.no
Les mer
Var innom for første gang i dag for en sjekk og ble møtt av en hyggelig og imøtekommende tannlege! Han var ikke hardhendt, spurte stadig vekk om det gikk fint når han pusset, veldig jovial og det virket som han satte trivsel høyt. Nå føler jeg på en lettelse angående videre utredning, ettersom jeg føler jeg er i trygge hender.

Mulige symptomer på gingivitt:

 • rødlig og hovent tannkjøtt
 • lett blødning i tannkjøttet ved bruk av tannstikker og tanntråd
 • lett blødning i tannkjøttet ved tannpuss
 • dårlig ånde
 • berøringsømhet

Mulige faktorer som kan påvirke forløpet :

 • alder
 • nedsatt immunforsvar
 • stress
 • diabetes og andre sykdommer
 • medisinbruk

Hva er årsaken til gingivitt?

Hovedårsaken til gingivitt er dårlig renhold av tennene og matrester som blir igjen langs tannkjøttskanten. Disse to til sammen legger grunnlaget for dannelse av belegg og tannstein. Plakket langs tannkjøttskanten kan forkalkes og bli til tannstein, som igjen samler enda mer plakk på grunn av sin ru overflate. Hvis plakk og tannstein fjernes, går betennelsen tilbake og tannkjøttet blir friskt igjen. Det myke plakket kan du fjerne selv, men tannstein må fjernes av tannlege/tannpleier.

Hva er forskjellen mellom gingivitt og periodontitt?

Periodontitt og gingivitt gir betennelse i tannkjøttet. Forskjellen er at gingivitt gir overfladiske skader som er reversible og kan behandles, hvorav periodontitt gir permanente skader på tannens feste til tannkjøttet og kjevebenet. I begge tilfeller er grundig renhold av tennene og jevnlige kontroller med profesjonell tannrengjøring de beste tiltakene for forebygging og etterbehandling.

Behandling av gingivitt

Behandling av tannkjøttbetennelsen er først og fremst tannrengjøring hos tannlegen som fjerner plakk og tannstein og eventuelt iverksette tiltak mot ujevnheter hvor bakteriene trives. Gingivitt er en reversibel tilstand og krever ikke mer behandling en profesjonell tannrens. Videre etterbehandling av gingivitt er egeninnsats med daglig og grundig renhold det aller viktigste. I noen tilfeller kan tannlegen anbefale Corsodyl munnskyll, et reseptfritt legemiddel som inneholder klorheksidin, i en kortere periode.

Kan man bli kvitt gingivitt?

Du kan bli kvitt gingivitt, men ikke periodontitt. Periodontitt er en kronisk sykdom som utvikler seg over tid og må følges opp med rens og behandling hos tannlegen, slik at videre utvikling kan hindres.

Hvordan forebygge periodontitt?

Du kan forebygge gingivitt med grundig renhold av tennene dine. Følger du tannvettreglene sørger du for et friskt tannkjøtt og sunne tenner.

 • Børst tennene morgen og kveld med tannkrem som inneholder fluor.
 • Bytt tannbørsten hver 3. måned eller når busten begynner å sprike.
 • Rengjør mellom tennene med tanntråd eller mellomromsbørster minst én gang om dagen.
 • Gjennomfør tannrens hos tannlegen med jevne mellomrom.

Pris på behandling av gingivitt

BESTILL TIME

Send forespørsel om time hos oss.

Kontakt informasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon