Visste du at
du må bruke alignere minst 20 timer i døgnet?

Hva er Invisalign?

Invisalign er en gjennomsiktig skinne, en aligner, som retter opp skjeve tenner på lik linje som en vanlig tannregulering. Den største forskjellen er at Invisalign har kortere behandlingstid og er avtagbar. Reguleringen skal ikke brukes når du spiser, pusser tennene eller bruker tanntråd.

Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Anette er hyggelig og profesjonell. Fordi hun er tålmodig og hensynsfull har vi fått gjennomført alle behandlingene som planlagt, noe som ikke er en selvfølge, for datteren vår på 9 år syntes vanligvis hver minste pirking i tennene er skummel. Dette har Anette håndtert veldig bra.
Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Jeg har tannlege skrekk så for meg var Slemdal tannlegesenter det beste valget jeg har gjort! Ble anbefalt av noen andre og dette vil jeg anbefale videre! Komfortabel, dyktig og nøyaktig! Hit drar jeg uten tvil for oppfølging.
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Google review
Les mer
Har ikke vært hos tannlege på over 10 år og har grudd meg veldig til dette besøket. (...). Jeg var hos tannlege Nils J. Lysen, og gikk fra å hulke ukontrollert de første minuttene til å slappe totalt av i tannlegestolen. Han var utrolig rolig og forståelsesfull, informerte om alt han gjorde i forkant og ingenting gjorde vondt. Setter utrolig pris på å ha funnet denne tannlegen, og tennene mine kommer fra nå av til å få sitt årlige tilsyn. Anbefales på det sterkeste.
Ukjent
Ukjent
legelisten.no
Les mer
Var innom for første gang i dag for en sjekk og ble møtt av en hyggelig og imøtekommende tannlege! Han var ikke hardhendt, spurte stadig vekk om det gikk fint når han pusset, veldig jovial og det virket som han satte trivsel høyt. Nå føler jeg på en lettelse angående videre utredning, ettersom jeg føler jeg er i trygge hender.

Aligner/Invisalign brukes ved

 • trangstilte tenner
 • skjeve fortenner
 • diastema, mellomrom mellom tennene
 • åpent bitt, en bittfeil der noen av tennene ikke er i kontakt med hverandre ved skambitt
 • kryssbitt, en tilstand hvor tannbuenes bredde ikke passer til hverandre
 • ved tilbakefall etter tidligere tannregulering

Aligner/Invisalign brukes ved

Dame får på Invisalign

Hva er fordelene med Invisalign?

Hva er fordelene med Invisalign?

 • kortere behandlingstid
 • reguleringen er avtakbar
 • lettere renhold mellom tennene
 • forebygging av tannsten da du kan bruke tanntråd
 • effektiv og usynlig retting av tennene
 • spis hva du vil

Hvem kan benytte Invisalign?

Mens tannregulering tidligere var mest vanlig for barn og ungdom, er det i dag mer og mer vanlig at også voksne regulerer tannstilling. Invisalign kan brukes i alle aldersgrupper og kan utføres ved regulering av én, to eller alle tennene. Kjeveortopeden kan vurdere om Invisalign-behandling egner seg for deg.

Hvordan foregår behandlingen med Invisalign -aligner?

Hvordan foregår behandlingen med Invisalign-aligner?

Behandlingsplanleggingen gjøres i et dataprogram som tar utgangspunkt i en digital scanning av tannsettet ditt. I programmet beregnes hele behandlingsforløpet med alt fra skinneutforming til antall skinner. Skinneutformingen er spesialtilpasset tennene dine og programmet illustrerer den gradvise forflytningen fra start til slutt. Bildene gjør det lettere for deg å se forandringen allerede før du begynner på behandlingen.

Kjeveortopeden forklarer og går gjennom behandlingsplanen med deg, slik at du blir godt kjent med både omfanget og forløpet av behandlingen. Skinnene sendes til bestilling etter at dere har kommet til en enighet om behandlingsforløpet. Det kan ta opptil 3 uker å produsere skinnene. Skinnene utleveres av kjeveortopeden etter at du har fått veiledning i bruk og vedlikehold. I noen tilfeller må man lime på små gjennomsiktige knotter på noen tenner for å sikre bedre feste for skinnene.

 • Hvert skinnesett skal brukes mellom 1-2 uker.
 • Skinnene skal ikke brukes når du spiser, pusser tennene eller bruker tanntråd.
 • Skinnene skal brukes minimum 20 timer per døgn.
 • Det blir kontroll hos kjeveortopeden hver fjerde måned, det kan ved behov være nødvendig med kortere intervaller.

Konsultasjon med kjeveortopeden

Det første leddet i behandlingen er en uforpliktende konsultasjon hos kjeveortopeden hvor fokuset er å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på. I den sammenheng gjennomføres det en full undersøkelse av tennene dine som også vil avdekke behov for andre tannbehandlinger som må til før du kan starte med invisalign behandling.

Konsultasjon med kjeveortopeden

Hva skjer etter behandling med aligner?

Etter behandlingen er det viktig å holde tennene på plass og forhindre at tennene gradvis går tilbake til slik de var før. I noen tilfeller lages en skinne i plastmateriale, såkalt retainer, som benyttes som Invisalignskinner de første månedene og deretter kun om natten. I andre tilfeller kan det limes en ståltråd på baksiden av tennene for å holde de på plass. Kjeveortopeden avgjør hva som er best for deg etter endt invisalignbehandling og om du i det hele tatt trenger å bruke retainer.

Hva koster Invisalign/ aligner?

* med søskenmoderasjon

Bestill time

Kontaktinformasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon

Er det vondt å bruke aligner?

Aligneren bruker press for å bevege på tennene. Dette trykket kan forårsake milde smerter spesielt når du bytter til nye skinner. Smertene er imidlertid kortvarige og forsvinner ofte helt i løpet av kort tid.

Kan Invisalign kombineres med andre behandlinger?

Under behandlingen med aligner kan du blant annet bruke de samme skinnene til å bleke tennene dine.

BESTILL TIME

Send forespørsel om time hos oss.

Kontakt informasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon