Visste du at
tannbleking ble utført for hele 4000 år siden i oldtidens Egypt?
Visste du at
I oldtidens Egypt var hvite tenner et symbol på rikdom og skjønnhet
Visste du at
kullsvarte tenner var et skjønnhetsideal i Japan frem til 1800-tallet?
Visste du at
grundig tannpuss krever ikke krefter men tålmodighet

Hva er tannbleking?

Tannbleking er en metode som fjerner misfarging fra tenner ved hjelp av spesialtilpassede tannskinner som brukes med gele. Vi anbefaler at du bleker tennene dine i samråd med tannlegen for å sikre at du oppnår ønskelig resultat uten å påføre tennene dine noen skade.

Hjemmebleking av tenner med spesialtilpassede skinner er den mest skånsomme formen for tannbleking i tillegg til at den gir gode resultater.

I 2011 vedtok EU å nevne tannbleking spesifikt i kosmetikkdirektivet som gjelder f.o.m. 31.10.2012. Tannbleking blir nå bare tillatt utført av tannleger og alle blekemidler som er sterkere enn 6% hydrogenperoxid er forbudt. 

Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Anette er hyggelig og profesjonell. Fordi hun er tålmodig og hensynsfull har vi fått gjennomført alle behandlingene som planlagt, noe som ikke er en selvfølge, for datteren vår på 9 år syntes vanligvis hver minste pirking i tennene er skummel. Dette har Anette håndtert veldig bra.
Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Jeg har tannlege skrekk så for meg var Slemdal tannlegesenter det beste valget jeg har gjort! Ble anbefalt av noen andre og dette vil jeg anbefale videre! Komfortabel, dyktig og nøyaktig! Hit drar jeg uten tvil for oppfølging.
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Google review
Les mer
Har ikke vært hos tannlege på over 10 år og har grudd meg veldig til dette besøket. (...). Jeg var hos tannlege Nils J. Lysen, og gikk fra å hulke ukontrollert de første minuttene til å slappe totalt av i tannlegestolen. Han var utrolig rolig og forståelsesfull, informerte om alt han gjorde i forkant og ingenting gjorde vondt. Setter utrolig pris på å ha funnet denne tannlegen, og tennene mine kommer fra nå av til å få sitt årlige tilsyn. Anbefales på det sterkeste.
Ukjent
Ukjent
legelisten.no
Les mer
Var innom for første gang i dag for en sjekk og ble møtt av en hyggelig og imøtekommende tannlege! Han var ikke hardhendt, spurte stadig vekk om det gikk fint når han pusset, veldig jovial og det virket som han satte trivsel høyt. Nå føler jeg på en lettelse angående videre utredning, ettersom jeg føler jeg er i trygge hender.

Hvem egner seg ikke for tannbleking:

Er det trygt med tannbleking?

Er det trygt med tannbleking?

Tannbleking er trygt om det utføres hos tannlegen. Før tannblekingsprosessen igangsettes sikrer tannlegen at du har tenner som er forsvarlig å bleke, at du ikke har skader, betennelse eller infeksjon i tennene eller i munnen. Tannblekingsmiddelet er godkjent og brukes kun av autoriserte tannleger.

Tannbleking uten samråd med tannlegen er ikke trygt da det på sikt kan føre til komplikasjoner med behov for omfattende tannbehandling.

Det kan være vanskelig å oppnå ønskede resultater i områder hvor tannkjøttet har trukket seg tilbake. Om du har kunstige tenner, broer, komposittfyllinger eller tannkroner i den synlige delen av tannsettet ditt, er det ikke sikkert at blekingen vil gi deg ønsket resultat.

Hva forårsaker gule tenner?

Misfarging eller gule tenner kan ha mange forskjellige årsaker deriblant livsstil, daglig munnhygiene, alder, sykdom i en eller flere tenner, medisiner og skader på emaljen. Fargen på tennene dine bestemmes av emaljens oppbygging og tykkelse, faktorer som i hovedsak styres av genene dine. Er emaljen klar og gjennomskinnelig vil fargen på den indre delen av tanna (dentin) skinne gjennom og den har oftere en gulaktig farge som varierer fra person til person.

Hva forårsaker gule tenner?

Hvordan foregår en tannbleking?

Før du kan begynne å bleke tennene dine må vi bestille spesialtilpassede tannskinner som du bruker med blekingsmiddel. Etter at tannlegen har påsett at tennene dine kan blekes og renset dem for plakk og tannstein, vil tannlegen ta avtrykk av tennene dine. Tannteknikeren vil videre bruke avtrykket til å lage en gipsmodell hvor det legges på et ekstra lag med voks rundt gipstennene. Dette for at den ferdige blekeskinnen gir plass til blekemiddelet når den settes på plass i munnen.

Etter at blekeskinnene er blitt klare vil tannlegen vise hvordan du skal bruke skinnene hjemme før du får med deg blekingssettet hjem. Før du bleker tennene må du huske å:

 • pusse tennene
 • bruke tanntråd
 • tilføre en liten dråpe med blekemiddel i skinnen på tennene som skal blekes
 • plassere skinnene i munn og tørke bort eventuelt ekstra blekemiddel
 • unngå inntak av drikke og matvarer som gir farge på tennene (som for eksempel kaffe, rødvin, blåbær o. l.)

Du oppnår like gode resultater om du bruker blekeskinnene om natten eller på dagen. Sammen med tannlegen din finner du ut av hva som passer best for deg.

Vi anbefaler at du bruker blekeskinnene i 5–10 netter for best resultat ved nattbleking. Dersom dagbleking passer deg best kan du i samråd med en av våre dyktige tannleger bleke tennene dine 2-4 timer på dagen med litt høyere konsentrasjon av blekemiddelet. Tannbleking på dagen krever oftest to uker før man oppnår ønsket resultat.

Fordelene med å bruke blekeskinner er at tiden i tannlegestolen er kort, graden av bleking kan kontrolleres og du kan gjenta blekingen ved behov. I tillegg er metoden er godt dokumentert og veldig trygg. Vi anbefaler ikke tannbleking i tannlegestolen da det viser seg at forsiktig bleking over tid er mer skånsom og har lengre varighet.

For best mulig resultat må du redusere inntaket av mat og drikke med fargestoffer under blekeprosessen og det første døgnet etterpå. Dette gjelder også røyking og snusing.

Hvor lenge varer effekten av tannbleking?

Gjennomsnittlig varer effekten av en full blekebehandling ett til fem år. Hvor fort tennene tar opp ny misfarging er veldig individuelt og godt vedlikehold kan forlenge varigheten ytterligere. Med godt vedlikehold mener vi grundig daglig rengjøring, bruk tannkrem tilpasset behandlingen og regelmessig tannrens hos tannlegen.

Gjør det vondt å bleke tennene?

Tannbleking gjør i utgangspunktet ikke vondt, men noen kan oppleve ising fra tennene. Dette kan ofte motvirkes ved å bruke fluorskylling eller tannkrem mot ising. Om isingen vedvarer og blir plagsom anbefaler vi å ta en pause i behandlingen og fortsette tannblekingen etter at isingen har gitt seg.

Hvor lenge varer effekten av tannbleking?

Hvordan få hvite tenner uten bleking?

Hvite tenner uten bleking?

 • Puss tennene med fluortannkrem morgen og kveld.
 • Bruk tanntråd regelmessig.
 • Skyll munnen med vann etter hvert måltid
 • Reduser inntak av drikke med fargestoffer
 • Reduser bruken av tobakk
 • Unngå småspising
 • Gå til regelmessige kontroller hos tannlegen

Konsultasjon med tannlegen

Det første leddet i behandlingen er en uforpliktende konsultasjon hos tannlegen hvor fokuset er å lytte til dine behov, ønsker og forventninger og sørge for at du har riktig informasjon og svar på det du måtte lure på.

I den sammenheng gjennomføres det en full undersøkelse av tennene dine som kartlegger tennenes tilstand og om tannbleking kan anbefales uten andre tannbehandlinger først.

Konsultasjon med tannlegen

Pris på Tannbleking

*Pris per kjeve

Bestill time

Kontaktinformasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon

BESTILL TIME

Send forespørsel om time hos oss.

Kontakt informasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon