Visste du at
hånddrevne bor ble brukt allerede for 9000 år siden?
Visste du at
den første moderne tannbørsten ble produsert i 1938 ?
Visste du at
det er best å pusse tennene før frokost?
Visste du at
grundig tannpuss krever ikke krefter men tålmodighet

Hva er en tannrens?

En tannrens er en tannbehandling som fjerner plakk og tannstein fra tennene og bakterier i tannkjøttslommer. Plakk er mykt bakteriebelegg som du kan fjerne selv og tannstein er hardt bakteriebelegg som fjernes av tannlege/tannpleier. Profesjonell tannrens forebygger tannkjøttsykdommer som gingivitt, periodontitt  samt karies og bevarer tennenes naturlige hvitfarge.

Tannrens hjelper mot:

Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Anette er hyggelig og profesjonell. Fordi hun er tålmodig og hensynsfull har vi fått gjennomført alle behandlingene som planlagt, noe som ikke er en selvfølge, for datteren vår på 9 år syntes vanligvis hver minste pirking i tennene er skummel. Dette har Anette håndtert veldig bra.
Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Jeg har tannlege skrekk så for meg var Slemdal tannlegesenter det beste valget jeg har gjort! Ble anbefalt av noen andre og dette vil jeg anbefale videre! Komfortabel, dyktig og nøyaktig! Hit drar jeg uten tvil for oppfølging.
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Google review
Les mer
Har ikke vært hos tannlege på over 10 år og har grudd meg veldig til dette besøket. (...). Jeg var hos tannlege Nils J. Lysen, og gikk fra å hulke ukontrollert de første minuttene til å slappe totalt av i tannlegestolen. Han var utrolig rolig og forståelsesfull, informerte om alt han gjorde i forkant og ingenting gjorde vondt. Setter utrolig pris på å ha funnet denne tannlegen, og tennene mine kommer fra nå av til å få sitt årlige tilsyn. Anbefales på det sterkeste.
Ukjent
Ukjent
legelisten.no
Les mer
Var innom for første gang i dag for en sjekk og ble møtt av en hyggelig og imøtekommende tannlege! Han var ikke hardhendt, spurte stadig vekk om det gikk fint når han pusset, veldig jovial og det virket som han satte trivsel høyt. Nå føler jeg på en lettelse angående videre utredning, ettersom jeg føler jeg er i trygge hender.
Rotfylling

Hvor ofte trenger man tannrens?

Behovet for tannrens avhenger av hvor nøye du er med munnhygienen i tillegg til formen og posisjonen på tennene dine. For de fleste holder det med en gang i året, men i andre tilfeller kan det være hensiktsmessig med flere. I samråd med en av våre dyktige tannleger får du vite hvor ofte tennene dine trenger tannrens.

Du kan ikke endre tannstillingen eller formen på tennene dine selv, men du kan oppnå god munnhygiene ved å:

  • pusse tennene grundig to ganger om dagen. Med grundig menes det å pusse alle overflatene på tannen uten for mye trykk eller kraft i minimum 2 minutter til sammen.
  • bruke en myk eller elektrisk tannbørste for å unngå slitasje på tannkjøttet
  • unngå å skylle munnen etter tannpuss, la tannkremen som er igjen gjøre jobben sin
  • bruke tanntråd eller mellomromsbørste både morgen og kveld

Hvordan utføres tannrens?

En vanlig tannrens utføres oftest uten noen bedøvelse og har en behandlingstid på bortimot 30 minutter avhengig av faktorer som mengde tannstein/plakk, tannstilling og tannform. Om du lider av tannlegeskrekk setter vi pris på at du gir beskjed sånn at vi tilpasser behandlingen slik at du opplever mestring og kontroll. Du kan fint spise etter en tannrens. Om du har fått lokalbedøvelse anbefaler vi at du venter med spising til etter at bedøvelsen har gått ut.

Hvordan får man tannstein?

Tannstein dannes av enten plakk som forkalkes over tid eller mineraler som krystalliserer seg på tennene. Tannstein er ikke farlig, men ubehandlet kan belegget over tid føre til hull i tennene, tannkjøttbetennelse og løse tenner. Det er viktig at du kontakter tannlege/tannpleier for å fjerne belegget da de har de riktige instrumentene og erfaringen til å fjerne belegget uten å skade eller ripe opp tannemaljen. Tegn på tannstein kan blant annet være:

  • gult eller brunt belegg på tennene som du ikke får pusset eller skrapt bort
  • dårlig smak i munn
  • dårlig ånde
  • blødende tannkjøtt

Bestill time

Kontaktinformasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon

BESTILL TIME

Send forespørsel om time hos oss.

Kontakt informasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon