Visste du at
hånddrevne bor ble brukt allerede for 9000 år siden?
Visste du at
den første moderne tannbørsten ble produsert i 1938 ?
Visste du at
det er best å pusse tennene før frokost?
Visste du at
grundig tannpuss krever ikke krefter men tålmodighet
En tannundersøkelse handler om å kartlegge forholdene i munnen din og avdekke eventuelle behandlingsbehov hvor du får veiledning om nødvendige tiltak som forbedrer forholdene og forebygger fremtidige skader. Hos oss får du kunnskapen du trenger for å holde tennene ved like så godt som mulig. Med godt, daglig vedlikehold kan du beholde friske tenner og unngå store utgifter til din tannhelse.

Tannbehandlingen slik du vil ha den

Det er viktig at du som ny pasient forklarer oss hvordan du helst vil at tannbehandlingen legges opp, hva du er vant til, hva du ønsker og hva du har råd til. Vi skal informere om behandlingens omfang og hva du kan forvente av resultat og kostnader. Slik unngår vi at du får økonomiske overraskelser.

Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Anette er hyggelig og profesjonell. Fordi hun er tålmodig og hensynsfull har vi fått gjennomført alle behandlingene som planlagt, noe som ikke er en selvfølge, for datteren vår på 9 år syntes vanligvis hver minste pirking i tennene er skummel. Dette har Anette håndtert veldig bra.
Ikke oppgitt navn
legelisten.no
Les mer
Jeg har tannlege skrekk så for meg var Slemdal tannlegesenter det beste valget jeg har gjort! Ble anbefalt av noen andre og dette vil jeg anbefale videre! Komfortabel, dyktig og nøyaktig! Hit drar jeg uten tvil for oppfølging.
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Ann-Kristin Dahl Karlsen
Google review
Les mer
Har ikke vært hos tannlege på over 10 år og har grudd meg veldig til dette besøket. (...). Jeg var hos tannlege Nils J. Lysen, og gikk fra å hulke ukontrollert de første minuttene til å slappe totalt av i tannlegestolen. Han var utrolig rolig og forståelsesfull, informerte om alt han gjorde i forkant og ingenting gjorde vondt. Setter utrolig pris på å ha funnet denne tannlegen, og tennene mine kommer fra nå av til å få sitt årlige tilsyn. Anbefales på det sterkeste.
Ukjent
Ukjent
legelisten.no
Les mer
Var innom for første gang i dag for en sjekk og ble møtt av en hyggelig og imøtekommende tannlege! Han var ikke hardhendt, spurte stadig vekk om det gikk fint når han pusset, veldig jovial og det virket som han satte trivsel høyt. Nå føler jeg på en lettelse angående videre utredning, ettersom jeg føler jeg er i trygge hender.

En tannundersøkelse kan inneholde

Periodontitt / Gingivitt

En tannundersøkelse kan inneholde

  • gjennomgang av din generelle helse og munnhygiene.
  • evaluering av risikoen for karies, tannkjøtt- eller beinsykdom.
  • evaluering av ditt behov for tannerstatning.
  • sjekk av bitt og kjeve.
  • tannrens
  • polering
  • demonstrasjon av riktig rengjøringsteknikk for tennene eller protesene.
  • nødvendige røntgenbilder.
  • andre diagnostiske prosedyrer om nødvendig.

Hvor ofte bør tannlegen undersøke tennene dine?

Dette varierer og er avhengig av risiko for sykdom samt behov for vedlikehold og rens av tenner. Vi anbefaler som regel årlige kontroller slik at vi kan hindre eventuelle påbegynnende skader og sykdommer samt vedlikeholde tannhelsen din. Men etter individuell vurdering kan det være anbefalt med kortere eller lengre intervaller. I tilfeller som krever behandling kan tettere oppfølging være nødvendig og i andre tilfeller med for eksempel høy produksjon av tannstein kan det hende at kontroll hver 6. måned med rens er mer hensiktsmessig. Om du bruker proteser eller andre kunstige tenner anbefaler vi at du planlegger regelmessige tannundersøkelser med intervaller bestemt i samråd med tannlegen.

Hvor ofte bør tannlegen undersøke tennene dine?

Hvorfor er regelmessig tannundersøkelser viktig?

Hvorfor er regelmessig tannundersøkelser viktig?

Regelmessige undersøkelser hos tannlegen bidrar til bedre munnhelse, friske og sunne tenner og bedrer din generelle helse. I noen tilfeller kan tegn på sykdommer som blant annet kreft, revmatoid artritt, lupus og diabetes oppdages ved undersøkelse hos tannlegen og det er derfor viktig at du går til regelmessige kontroller.

Hvordan ta røntgenbilder av tenner?

Med moderne røntgen av tennene/kjeven brukes små strålefelt, kort eksponeringstid og lav stråledose. Det er tilnærmet ingen spredning mot andre områder og er dermed trygt for gravide kvinner. Stråledosen er lavere enn ved en flytur som varer en time.

Hva ser tannlegen på røntgen?

Røntgenbilder viser blant annet karies/hull i tennene, eventuelle forandringer rundt roten eller sykdom i kjevebenet. Informasjon fra røntgen samt en grundig klinisk undersøkelse gir det beste grunnlaget for å danne et helhetlig bilde av forholdene i munnen.

Bestill time

Kontaktinformasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon

BESTILL TIME

Send forespørsel om time hos oss.

Kontakt informasjon
Når ønsker du time?
Ønsket behandling
Tilleggsinformasjon