Hvilken mat gir dårlig ånde?

Ulike typer matvarer som for eksempel kaffe, hvitløk, melkeprodukter og løk og krydder kan gi lukt som oppleves som dårlig ånde. Les mer om dårlig ånde.

Hvordan få ren tunge?

En tungebørste eller tungeskrape fjerner effektivt bakterier/hvitt belegg fra tungeryggen og bidrar til friskere forhold i munnhulen. Les mer om dårlig ånde.

Hvorfor bruke tungeskrape?

Tungen er et samlingssted for bakteriene som forårsaker dårlig ånde. En tungebørste eller tungeskrape fjerner effektivt bakterier fra tungeryggen og på denne måten bidra til friskere forhold i munnhulen. Les mer om dårlig ånde.

Hva er årsaken til dårlig ånde?

Dårlig ånde skyldes som regel forhold i munnhulen hvor bakterier bryter ned matrester og danner illeluktende svovelgasser. Alle kan ha dårlig ånde, men noen er kanskje mer plaget enn andre. Det finnes en rekke ulike årsaker til dårlig ånde som: Les mer om dårlig ånde.

Hva er halitosis?

Halitosis er dårlig ånde med en ubehagelig smak i munnen og ubehagelig lukt fra munnen. Dårlig ånde om morgenen er veldig vanlig, og den forsvinner som regel raskt etter frokost og tannpuss. Les mer om dårlige ånde.