Er det farlig med ising i tennene?

Ising er ikke farlig, men kan være ubehagelig. I noen tilfeller forsvinner isingen av seg selv. I andre tilfeller må man til tannlegen for å undersøke om det ikke foreligger andre tilstander som forårsaker ising i tennene. Faktorer som forårsaker ising kan være: tannkjøtt som har trukket seg tilbakeDette eksponerer tannhalsen som består av dentin […]

Hva skyldes ising i tennene?

Ising i tennene skyldes først og fremst at tannemaljen ikke klarer å beskytte nerven mot ytre temperaturforandringer. Det er mange årsaker til at emaljens beskyttelsesevne svekkes eller at nervene blir eksponert for ytre påkjenninger. Les mer om ising i tennene.

Hva hjelper mot ising?

Ising i tennene kan behandles på flere måter. I noen tilfeller er det nødvendig med behandling hos tannlegen, og i andre tilfeller kan du gjøre noen grep selv som f. eks: å pusse tennene med myk børste å pusse tennene uten å bruke for mye krefter eller trykk bruke munnskyll spesielt tilpasset sensitive tenner unngå […]

Hva betyr ising i tenner?

Ising i tennene kan oppleves som en skarp og plutselig smerte. Oftest oppleves ising når du spiser eller drikker noe som er varmt, kaldt, søtt eller surt. Ising kan forekomme i én eller flere tenner. Les mer om ising i tennene.

Er det farlig med ising i tennene?

Ising i tennene er ikke farlig, men kan oppleves som svært ubehagelig. I noen tilfeller kan du med enkle grep mildne eller forebygge isingen.